Nem og lækker chokoladekage med banan, som bliver super svampet og holder sig saftig i flere dage.
Chokoladekage?
Banankage?
Bananbrød?
Ja, jeg havde lige en længere spekulation på gårsdagens rute rundt om søen med hundesnuden.
Hvad skulle kagen hedde?
Den er jo lidt af den hele.
En hybrid.
Så vi kunne kalde det en chokolade banankage..brød.
Du bestemmer.
Jeg gumler løs på en skive imens, for uanset navn, så holder den her kage 100%.
Svampet, saftig og spækket med chokolade.
Og det bedste; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Niks, det er bare den helt nemme blanding af dej og så ned i formen. Et gavmildt drys med chokolade og så ind i ovnen.
#nemt.
(Btw, næsten kæmpe rim, nu jeg lige fik læst sætningen ;-) )
Så hvad siger du?
Skal chokolade banankagen have et skud i weekenden?
Lad os lige suse over et par spørgsmål eller 7.
Chokoladekage med banan 101
Meget modne på banaer på lager?
- De der, som ligger nederst i frugtskålen og skal skovles op.. Lad dem ligge og vælg bananer, som er sådan mellemmodne, så de ikke kommer til at overtage din chokoladekage. Den skal have banansmag, meeen chokoladen skal ikke i forgæves. Den skal også kunne smages.
Ikke helt vild med cremefraiche?
- Frem med den græske yoghurt både 2% og 10% dur fint i chokoladekagen.
Stenhårdt farin i skabet?
- Desværre, så bliver det ikke lige så godt med almindelig sukker, så du må afsted efter farin. Eller se om skabet gemmer på mørkt muscovadosukker, det kan du også bruge.
Chokoladekagen uden bananer?
- Nope, så skal du have fingre i en anden opskrift. Nap den her på min allerbedste Chokoladekage.
Springform i stedet for sandkageform?
- Jeg har ikke testet det, men giv det et forsøg og lad mig høre i kommentarfeltet.
Kan den fryses?
- Jeps. Du lader den bare tø op ved stuetemperatur, så er den stadig lige god og svampet.
Flere lækre kager med banan
Gemmerne er spækket med kager og dem med banan er gode. Så har du ekstra mange bananer på lager, så kan du også kaste dig over dem her:
- Banankage med chokolade
- Bananbrød | Amerikansk Banana Bread
- Chokolade banankage med chokolade/karamelsauce
Chokoladekage med banan
DET SKAL DU BRUGE
- 1 sandkageform (24x13 cm)
Ingredienser
- 115 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 300 g banan, moset
- 125 g cremefraiche 18%
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Smelt smørret og kom det i en skål.
- Tilsæt sukker og brun farin til smørret og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt mosede bananer, cremefraiche og æg og pisk det hele sammen.
- Kom hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, natron og salt sammen i en anden skål og bland det sammen.
- Tilsæt det til de våde ingredienser og vend det i med en ske.
- Kom ⅔ dele af chokoladen i dejen og vend det i.
- Fordel dejen i en sandkageform med bagepapir og drys den resterende chokolade på toppen af kagen.
- Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 60 minutter. Kom et stykke stanniol over toppen på kagen, hvis du oplever den begynder at blive for mørk.
- Tag kagen ud og lad den afkøle 10 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Foodstyling Masterclass
BILLEDE 2: chokoladekage med banan
Objektiv: Canon 50 mm f/1.8 | ISO: 125 | Lukketid: 0,4 sec. | Blænde: f/7.1
Lys: Naturligt fra venstre i vestvendt vindue kl. 14.00. Motiv ca. 1 meter fra vindue.
Hanne
Du anbefaler græsk youghurt 10% eller 2% - hvad siger du til youghurt naturel 0,5% eller skyr 0,2% ? Rapsolie i stedet for smør?
Jeg er ikke på slankekur, men kan ikke tåle animalsk (mættet) fedt (og altså heller ikke kokos- og palmeolie)..
Bedste hilsner
Louiogbearnaisen
Hej Hanne,
Jeg har ikke testet opskriften med en fedtprocent lavere end 2%, så der må jeg blive dig svar skyldig på, hvordan resultatet bliver.
At udskifte med olie ville godt kunne lade sig gøre, men igen så har jeg ikke testet det, så jeg kan desværre ikke give dig en mængde på olie.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Hav en skøn dag!
Annemette
Super god kage :) Dejlig fugtig konsistens og overraskende frisk for en chokoladekage.
Det bliver ikke sidste gang jeg bager den :) Tak for en god opskrift.
Louiogbearnaisen
Det var så lidt 😊 Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Hav en forrygende dag!
tina
Når i bruger vanillesukker hvilket mærke bruger i så.
Synes at alle dem jeg åbner for har en træls lugt og smager egentlig ikke særligt af vanille.
Else Marie Vanaheim
Hvis man har mælke allergi, kan man så bruge en Alpro yoghurt?
Louiogbearnaisen
Hej Else,
Jeg har ikke selv prøvet at kagen med et erstatningsprodukt, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Men hvis du plejer at bruge den til at bage, så burde det ikke være noget problem 🙂
God bagelyst!